Twinlab L-arginin 100 kapsula

Twinlab L-arginin 100 kapsula

15,00

L-arginin je uslovno esencijalna (esencijalna za djecu i sportiste) aminokisjelina neophodna za normalno funkcionisanje endokrine žlijezde hipofize.


Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/freempbo/public_html/spiritsport/wp-content/themes/porto/woocommerce/single-product/meta.php on line 29
Категорија:
  • Опис
  • Рецензије (0)

Опис

Zajedno sa ornitinom, fenilalaninom i ostalim neurotransmiterima, arginin učestvuje u stvaranju i izlučivanju hormona rasta (GH) iz hipofize, koji omogućava očuvanje ćelija i usporava proces starenja. Prirodni izvori arginina su jezgrasti plodovi, mrki pirinač, suvo grožđe, čokolada, susam i namirnice bogate proteinima.

Potreba za argininom naročito je velika kod muškaraca, pošto se 80% sjemene tečnosti sastoji od arginina, a njegov nedostatak može da dovede do neplodnosti. Danas gotovo svaka terapija steriliteta uključuje i suplementaciju arginina. Posle tridesete godine života dolazi do skoro potpunog prestanka lučenja arginina iz hipofize, zato ga je potrebno nadoknađivati putem dodataka ishrani.

 L-arginin ima sledeća dejstva na organizam:

– prekursor je za sintezu azotoksida (NO)

– stimuliše oslobađanje hormona rasta koji podmlađuje organizam i učestvuje u sintezi mišićnog tkiva

– prirodna je alternativa Viagri

– povećava broj i pokretljivost spermatozoida kod muškaraca

– snižava holesterol i redukuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja

– potpomaže imunološke reakcije

– potpomaže stvaranje kolagena

– ubrzava oporavak i zaceljivanje rana

– pomaže metabolizam masti nagomilane u organizmu

– poboljšava ćelijski odgovor na dejstvo insulina

– čuva ćelije i usporava proces starenja

– snižava krvni pritisak

Sagorevanje masti pomaže tako što učestvuje u njihovoj transformaciji u energiju, čime se postiže mišićna masa bez masnih naslaga. Pojačava otpornost organizma prema bolestima – jača imunološki sistem. Učestvujući u obnavljanju tkiva, arginin jača vezivna tkiva, čime doprinosi i zdravlju tetiva i ligamenata. Rast mišića pospješuje tako što pojačava sintezu proteina. Arginin još smanjuje nivo ureje u krvi i mokraći.

Za oslobađanje hormona rasta tokom noći značajni su sledeći dodaci ishrani: aminokiseline ornitin, arginin, triptofan, glicin i tirozin, koji deluju sinergijski (delotvorniji su zajedno nego pojedinačno) sa vitaminom B-6, niacinom, cinkom, kalcijumom, magnezijumom, kalijumom i vitaminom C. Vrhunac lučenja GH dostiže se oko devedeset minuta pošto se zaspi. Nivo prirodnog hormona rasta smanjuje se sa starenjem organizma. Negde oko pedesete godine sinteza GH potpuno prestaje. Ali dodavanjem ishrani preparata koji sadrže aminokiseline i vitamine koji podstiču oslobađanje hormona rasta, proizvodnja prirodnog hormona rasta može se vratiti do nivoa mlađe odrasle osobe.

Ostali sastojci: Zelatin, celuloza, trigliceridi srednjeg lanca, magnezijum stearat.

Nacin upotrebe: Uzimati jednu kapsulu dnevno.

Odrzavanje i cuvanje robe: Cuvati na suvom i hladnom mjestu.

Upozorenje: Proizvod nije namjenje trdnicama i dojiljama i djeci mladjoj od 18 godina. U koliko koristite neke druge ljekove, prije upotrebe ovog proizvoda, posavjetujte se sa ljekarom. Drzati van domasaja djece !

Nutritivne činjenice

Pakovanje: 100 kapsula

     
Br. Doza po pakovanju: 100      
Sastav (1 kapsula)        
L-arginin (hidrohlorid)   500 mg

 

Рецензије

Још нема коментара.


Будите први који ће написати рецензију “Twinlab L-arginin 100 kapsula”