Syntrax Matrix 2,3kg

52,00

Kategorija:
  • Opis
  • Recenzije (0)

Opis

Matrix je blend najkvalitetnijih proteina koji se nalaze u industriji. Matrix sadrzi kombinaciju tri  razlicita visoko kvalitetna proteina: izolat iz surutke, micelarni kazein i albumin iz jaja.

Postoji nekoliko visoko kvalitetnih proteinskih izvora kao sto su jaja, kazein i surutka medjutim nijedan od njih nije savrsen u svakom aspektu. Svi ovi proteinski izvori su jednaki u pogledu opsteg zdravlja i izgradnje ciste misicne mase, medjutim svaki od njih ima svoje specificne fizioloske prednosti i mane. Protein iz jaja se smatra zlatnim standardom proteinskih izvora. On je perfektan za izgradnju cistog misicnog tkiva i njegovo odrzavanje, losa strana mu je sto je jako skup. Protein iz surutke se najbrze vari i stimulise jacanje imunog sistema. Kazein se najsporije vari sto ga cini perfektnim da vasi misici imaju priliv amino kisjelina tokom duzeg vremenskog perioda.

Zato sto sadrzi proteine koji se brzo i sporo vare Matrix je idealan proteinski izvor za bilo koji dio dana. Neki ljudi ce konzumirati brzo djelujuce proteine, kao sto su protein iz surutke, neposredno posle treninga i sporo djelujuce proteine, kao sto je kazein, prije spavanja. Posto Matrix sadrzi spore ( kazein), srednje ( jaja) i brze ( surutka) djelujuce proteine, idealan je u svakoj situaciji, mozete ga konzumirati ujutru, neposredno poslije treninga ili pred spavanje.

Nutritivne cinjenice
Servisna doza:1 mjerica(32g)
Br serviranja po pakovanju: 71
Iznos po porciji
Kalorije 120
Kalorije iz masti 20
%Dnevna vrijednost*
Ukupno masti 2g 3%*
Zasicene masti 1g 5%*
Trans masti 0g
Holesterol 40mg 13%*
Natrijum 130mg 5%*
Kalijum 280mg 8%*
Ugljeni hidrati 3g 1%*
Dijetetska vlakna 1g 4%*
Seceri 2g
Protein 23g 46%*
Vitamin A       0% Vitamin C 0%
Kalcijum         15% Gvozdje 4%
Fosfor              10% Magnezijum 8%
Tipican profil amino kisjelinana 100g
Arginin         2,5g
Glutamin     8,4g
Histidin        2,1g
Izoleucin      5,8g
Leucin           10,3g
Lizin               8,7g
Metionin     2,2g
Fenilalanin  3,6g
Trionin           6,4g
Triptofan      1,9g
Valin              6,0g

 

Recenzije

Još nema recenzija.


Budi prvi koji će recenzirati “Syntrax Matrix 2,3kg”