Labrada Elasti Joint 350g

Labrada Elasti Joint 350g

39,50

Elast Joint® sadrži sve danas poznate supstance koje snaže funkciju zgloba i vezivnog mišićnog tkiva. Umesto četiri velike tablete uzmite jednu mjericu Elasti Joint®-a i pripremite ukusni napitak. Praškasta forma aktivnih komponenti mnogo se bolje apsorbuje u organizmu od tvrdih tableta.

Kategorija:
  • Opis
  • Recenzije (0)

Opis

Aktivne komponente pomažu regeneraciju… Glukozamin sulfat je prirodni šećer dobijen ekstrakcijom iz ljuštura školjaka. Ključna je komponenta hrskavice, vezivnog tkiva i zglobne tečnosti. Ima sposobnost upijanja vode i tako osigurava podmazivanje i apsorbciju udarca o hrskavicu koja pokriva krajeve kostiju zglobova. Starenjem, te usled bolesti (osteoartritis) glukozamin isčezava iz organizma, a preostali dio ima otežanu sposobnost upijanja vode.

Uzimanje dodatnih količina glukozamina oralno dokazano utice  na bolju podmazanosti zglobova i nestanak boli kod osteoartritisa jednako efikasno kao ibuprofen, s tom razlikom što glukozamin djeluje na uzrok nastanka boli, a ne na prekid osjećaja boli. Naročito uspješnom pokazala se kombinacija glukozamina i hondroitin sulfata koji ima protpuno  djelovanje, a njihova kombinacija deluje regenerativno. Elasti Joint® sadrži velikih 1500 mg glukozamin sulfata i 1200 mg hondroitina u jednoj mjerici.

Aktivne komponente koje podmazuju…
 Kolagen Hidrolizat je supstanca koja učestvuje u izgradnji oko 30% svih tjelesnih proteina. Esencijalan je za održanje zdravlja zglobova, ekstremiteta, kose, kože i noktiju. Starenjem prirodna sposobnost organizma da ga proizvodi se smanjuje. Praćenjem radioaktivnim tvarima obeleženog kolagena koji se uzima oralno dokazana je njegova iskoristljivost poput onog proizvedenog u organizmu. Naročito je prisutan na hrskavičnom završetku zgloba gdje djeluje podmazujuće. Elasti Joint® sadrži 5000 mg kolagena po mjerici.

Aktivne komponente koje smanjuju bol…
 MSM (Metilsulfonilmetan) je spoj sumpora koji posjeduje protivupalno djelovanje. Iako nije lek za artritis, MSM značajno smanjuje otok zgloba koji uzrokuje bol. Sumpor ima izuzetno djelovanje pri izgradnji mišića, kože, kostiju, noktiju i kose. Uz to, MSM ima provereno povoljno delovanje na akne, alergije, Alzheimerovu bolest, artritis, cirkulaciju, glavobolju, migrenu, gubitak pamćenja, stres, čir, bolove u mišićima… MSM pomaže organizmu da zamijeni stare istrošene ćelije novim i elastičnim. Možda jedna od najčudnijih osobina MSM-a je da organizmu daje energiju, dok se osoba koja ga uzima osjeća smirenije. Sve je rašireniji kao rešenje za bol, potpuno neotrovan, za razliku od različitih tableta protiv bola za koje se vjeruje da su uzrokom 76.000 hospitaliziranih i 3.300 smrtnih slučajeva u SAD-u zbog želučanog krvarenja, tokom samo godine dana. Jedna mjerica sadrži 5000 mg MSM-a.

Svi koji vježbanjem nastoje postići lijepo oblikovano tijelo, izgraditi mišiće ili se podvrgavaju velikim fizičkim opterećenjima obično zaboravljaju na sledeću činjenicu: nije dovoljno kvalitetno hraniti samo mišiće, već jednaku pažnju treba posvijetiti i vezivnom tkivu! Štaviše, to je jedini način da spriječite povrede.
Organizam će na informaciju o nemogućnosti vezivnog tkiva da prati mišićnu kontrakciju reagovati usporenom izgradnjom mišićne mase. Zbog toga je možda i polovina uloženog novca u skupe visokovredne suplemente za izgradnju mišićne mase jednostavno – bačen novac.
S druge strane – iskušavanje limita izdržljivosti vrlo će vjerovatno dovesti do povrede i tako znatno usporiti napredak. Uzimanjm Elasti Joint®-a značajno ćete popraviti ravnotežu i osigurati ravnomjeran napredak vezivnog mišićnog tkiva i mišića uz bitno smanjenu mogućnost povreda.

Ostali sastojci: Limunska kisjelina, maltodekstrin, prirodne i vjesatcke arome, sukraloza, acesulfam kalijum, repa.

Nacin upotrebe: Promjesati jednu mjericu sa 250ml vode. Mijesati dok ne postane glatko i popiti.

Odrzavanje i cuvanje robe: Cuvati na suvom i hladnom mjestu.

Upozorenje: Drzati van domasja djece.

 

Nutritivne činjenice
Servisna doza: 1 mjerica (12,5g)
Br.serviranja po pakovanju:28
  Iznos po porciji %DV
Kalorije 20  
Ukupno ugljenih hidrata 5g 1%
Šećeri 1g *
Natrijum 125mg 5%
Kalijum 220mg 7%
Proteini 4g  
Vitamin C (kao askorbinska kisjelina) 990mg 1650%
Hidrolizovani želatin(iz kolagena) 5000mg *
Metilsulfonilmetan 2000mg *
Glucosamin sulfat 1500mg *
Chondrotion sulfat 1200mg *

 

Recenzije

Još nema recenzija.


Budi prvi koji će recenzirati “Labrada Elasti Joint 350g”